Studenți

Learning mode ON!

Aşează-te comod, dă play la entuziasm şi

vezi ce cursuri ţi-am pregătit!

Răsfoieşte cursurile >

Ce este Laboratorul de Cariere?

Este o platformă online de învățare non-formală special creată pentru a te ajuta să-ți găsești mai ușor un loc pe piața muncii. Este un loc al experimentelor, unde testezi posibile variante de carieră şi te (re)inventezi, astfel încât să fii mai aproape de jobul tău de vis.

Aici îţi dezvolţi abilităţile profesionale şi completezi teoria învăţată în facultate cu un bonus de informaţii practice, utile la angajare, dar şi în viaţă.

Intri într-o comunitate faină formată din studenţi, profesori şi oameni din mediul de business, în care primeşti informaţii şi sfaturi şi împărtăşeşti la rândul tău din cunoştinţele proprii.

Iar partea bună e că totul se desfăşoară online, deci ai acces la cursuri şi resurse indiferent de locul în care te afli, fără să fii limitat de timp sau fonduri.

Înveți CÂND vrei

Aici, orarul îl faci tu. Cursurile se adaptează în funcție de programul tău și le poți aborda oricând.

Înveți CÂT vrei

Cursurile sunt porționate în așa fel încât să nu fi bombardat cu sute de concepte noi dintr-o dată.

Aplici imediat

La sfârșitul fiecărui curs vei avea de alcătuit un proiect în care vei învăța să aplici informațiile dobândite, colaborând cu alți membri.

Cine poate participa la cursuri?

Studenți

Îţi doreşti să aflii informaţii concrete, practice, pentru ca piaţa muncii să nu mai fie o noţiune abstractă de economie, ci un teritoriu cunoscut, unde să-ţi găseşti uşor un job pe gustul tău?
Ai ajuns bine! Învățarea online este o opțiune ideală, deoarece poţi urma cursurile din Laboratorul de cariere în paralel cu cele de la facultate, după un program pe care ţi-l faci singur, ţinând cont de ritmul propriu.

Curioși

Când erai mic demontai mașinuțele de jucărie pentru a afla ce e în interiorul lor. Pe măsură ce ai crescut, curiozitatea ta a evoluat odată cu tine. Dacă vrei să afli o mulțime de lucruri noi din diverse domenii și să te dezvolți personal într-un timp scurt cât alții în ani de zile, atunci noi îți deschidem ușa Laboratorului de Cariere.

Tot ce trebuie tu să faci e să treci de prag. Spor la explorat!

Firi rebele

Ce frumoase ar fi unele cursuri dacă profesorii s-ar rezuma strict la informațiile care sunt utile în prezent, fără a le umple capul studenților cu fel de fel de noțiuni arhaice.

Tu crezi că știi mai bine cam ce ar trebui să învețe studenții la acel curs pentru a avea succes. Dacă ai fi în locul profesorului, sigur ai face ceva diferit. De ce să nu experimentezi chestia asta chiar acum, creând un curs online?

Ambițioși

Ai făcut o schimbare de carieră, ai luat pauză pentru o perioadă sau ţi-ai rezervat un an sabatic. Acum vrei să revii în forţă pe piaţa muncii, într-o variantă 2.0, adaptată la cerinţele angajatorilor.

Un curs online te poate ajuta să-ţi clarifici opţiunile profesionale, să faci update la portofoliul de abilități şi să devii omul potrivit la locul potrivit. E timpul să te reinventezi!

În Laboratorul de cariere ai la dispoziţie mai multe cursuri, fiecare dintre ele gândit pentru a-ţi pune rotiţele în mişcare şi a te încuraja să te dezvolţi profesional şi personal.

“Abilităţi de angajabilitate”

Este un curs care îţi creşte şansele de a obţine un job, de a-l păstra şi a avansa profesional. După ce îl parcurgi, vei şti cum să iei cele mai potrivite decizii de carieră, îţi vei cunoaşte punctele forte şi abilităţile şi te vei prezenta cu brio în faţa angajatorilor. Este folositor indiferent de domeniul facultăţii tale, de pasiuni sau experienţă profesională.

Concret, cum se desfăşoară?

Cursul este alcătuit din 4 module. Fiecare modul se va întinde pe 4 săptămâni, în fiecare săptămână fiind publicate materiale multimedia noi cu lecțiile video și provocările și proiectele aferente lecției din săptămâna respectivă. La finalul modulului, studenții vor primi un certificat. Dacă urmează toate cele 4 module vor primi și un certificat pentru „Specializarea Abilități de angajabilitate”.

Scurtă descriere a modulelor:

Abilități dezvoltate: autocunoaștere, dezvoltare planificată, conștientizarea preferințelor angajatorilor

Explorarea universului carierelor începe cu explorarea propriei persoane. Acest modul te va ajuta să îți conștientizezi propriile dorințe în ceea ce privește cariera pe care vrei să o ai. Îți vei identifica valorile personale și vei vedea cum rezonează ele cu diversele domenii de activitate.

Abilități dezvoltate: învățare rapidă, organizare, time management, alimentație corectă pentru rezultate maxime, voința, limitarea procrastinării, motivație, perseverență

Cuvântul cheie al acestui modul este eficiența. Practic, aici vei afla cum să devii o versiune mai bună a ta – cum să-ți organizezi eficient timpul și spațiul de lucru, cum să folosești alimentația pentru a-ți spori capacitatea de învățare și adaptare, cum să te menții motivat și cum să eviți obiceiurile neproductive.

Abilități dezvoltate: eficiență, productivitate, organizarea informației și spațiului, prioritizare

Fie că ești student și ești în pragul sesiunii și te așteaptă un maldăr de cursuri de învățat sau că ești student și urmezi un internship pe lângă cursurile de la facultate, informațiile și timpul au nevoie de organizare ca lucrurile să meargă strună. Acest curs îți pune la dispoziție metode și tehnici utile, pe care le poți adopta și astfel să devii mai organizat.

Abilități dezvoltate: obiceiuri benefice, învingerea fricii de eșec, vibe bun pentru productivitatea maximă

Nu, nu găsești informații despre obiceiuri ce țin de cultură aici. Aici vei învăța despre obiceiurile tale zilnice care te ajută să devii mai productiv sau care din contră, îți pun bețe în roate. Orice obicei poate fi educat astfel încât să beneficiezi de pe urma lui și în final să fii productiv. Ce înseamnă o zi eficientă și care sunt obiceiurile reușite? Accesează cursul și vei vedea.

Abilități dezvoltate: gestiunea bugetului personal, ce înseamnă un credit, ce înseamnă educația financiară, gândire critică, eficiență în administrarea banilor personali

Educația financiară sau inteligența financiară sunt concepte pe care le auzim destul de des în ultima vreme. De ce? Pentru că majoritatea românilor care au accesat un sistem de creditare au simțit pe propria piele ce înseamnă un credit și ce responsabilități implică și au fost nevoiți să învețe din mers, singuri. Noi îți oferim posibilitatea prin acest curs să descoperi, pe înțelesul tău ce anume înseamnă inteligența financiară.

Oportunități de internship

Acum ştii ce te aşteaptă

Mai ai un singur lucru de făcut pentru a avea acces gratuit la toate resursele! Creează un cont sau intră în contul deja existent şi explorează oportunităţile din Laboratorul de cariere!