Visul românului, de la plan la propria casă

Visul românului, de la plan la propria casă

Felicitări! Ai câștigat 10 puncte.


13 Comentarii
 1. Da , banii nu ar trebui sa reprezinte un scop ( așa cum mulți oamneii cred că este corect ) ci un mijloc de îndeplinirea a obiectivelor propuse 🙂

 2. Concluzia: „Perspective diferite, alegeri diferite. Cunoaște-te pe tine, vizualizează traseul pe care vrei să îl parcurgi!”

  • Fiecare persoana in parte, are anumite principii in viata. Unii, poate prefera sa traiasca in chirie, sau sa isi cumpere un apartament; altii, sa isi ridice o casa. De asemenea in ambele cazuri, omul face sacrificii pentru a-si atinge scopul, si anume bugetul alocat intretinerii, casei in general. Cei care isi doresc sau au deja o familie, aleg deseori sa-si achizitioneze o casa, sau sa o ridice, dorind ca familia sa beneficieze de linistea, armonia care ti-o da casa ta, unde nimeni nu te poate deranja in vreun fel (depinde de zona in care este amplasata, de vecini), sau sa te mute de acolo. Ei bine, in general cei care aleg apartamente sau chirii de scurta sau lunga perioada, sunt deseori studentii, tinerii in general, care studiaza, si au nevoie de un loc linistit unde sa invete. Din perspectiva mea, poti trai si in apartament si la casa linistit sau „agitat”, dar asta depinde doar de zona in care este amplasat imobilul, cat de circulata este acea zona si populata. Cand vine vorba de investitii, ele pot creste in ambele situatii. Trebuie doar sa stii ce iti doresti, si sa faci in asa fel incat sa iti gestionezi fiecare banut, pentru a te bucura de finalizarea dorita, fara a exista piedici pe parcurs.

 3. Cunosc multe persoane care nu isi doresc o casa a alor asa ca procentul m-a surprins, peste 90%…. foarte surprinzator avand in vedere tarile mult mai dezvolatate. Personal asa alege casa mea, un apartament al meu. Nu imi place sa depind de ceilalti, in sensul in care in chirie in orice moment pot ramane fara casa. Imi place sa redecorez, sa fac schimbări ceea ce in chirie nu mi-ar fi permis. Prefer o rata la banca pentru un apartament al meu, decat sa platesc diferite persoane.Este o investitie de viitor.

 4. Consider că este mult mai bine sa fii proprietarul casei şi nu chiriaş. Cu toții ne dorim o casă a noastră, unde pacea şi armonia să se împletească cu liniștea sufletească. A fi chiriaş înseamnă mai mult stres, deoarece în orice moment poți să fii supus unei mutări.

 5. Visul oricarui roman este de a avea o casa,mai nou luand exemple tarile europene am inceput si noi sa inteleagem ca este mai avantajos sa stai cu chirie deoarece te poti stabilii in orice oras in functie de locul de munca.

 6. Consider ca este mai bine sa detii o proprietate si ca banii care s-ar duce lunar pe chirie pot achita rata la banca pentru locuinta. O proprietate o poti vinde daca este cazul sa te muti cu serviciul intr-un alt oras.

 7. Sfaturi foarte folositoare !

 8. Toti ne dorim sa avem propria casa unde sa ne bucuram de libertate si intimitate si am ramas placut surprinsa vazand filmul prezentat.

 9. Foarte interesant cum o tara atat de mare precum Statele Unite ale Americii au o casa in arenda numai 10% din toata populatia acestei tari.

 10. Incredibil!! Nu stiam procentele astea… In USA doar 10% sunt proprietari!!

Lasă un răspuns