Chestionar de auto-evaluare a nivelului de inteligența financiară

Chestionar de auto-evaluare a nivelului de inteligența financiară

Descarcă acest acest chestionar de auto-evaluare al nivelului de inteligență financiară și folosește-l pentru a-ți afla compentețele de management financiar.

Descarcă PDF-ul

Felicitări! Ai câștigat 10 puncte.


27 Comentarii
 1. acest curs chiar te va ajuta in viata

 2. Când voi avea salariu, voi folosi sfaturile! Foarte utile, felicitări inițiatorilor!

 3. Bugetul meu este variabil deoarece depind de părinți și până acum nu am reușit să am un job part-time, dar îmi doresc să o fac. De obicei banii mei zboară ușor pentru că nu am muncit eu pentru ei și știu că voi primi alții.

 4. Bugetul meu ca elev de 17 ani ține de bugetul părinților mei. Aștept să devin independent și să pot să-mi câștig banii pe cont propriu. Banii pe care îi primesc îi cheltui în mare parte pe distracții, însă o parte îi salvez.

  • Avand aproape 18 ani, toate nevoile mele le detin parintii mei. Ei imi asigura un buget cand am nevoie sa imi achizitionez ceva, si m-au ajutat mult in a constientiza cum sa imi gestionez fiecare banut si sa nu il irosesc fara rost.

 5. Bugetul meu este unul fix, stabilit de parinti, pentru a acoperi cheltuielile necesare. Singurii bani de care dispun sunt cei din bursa, pe care, in mare parte, ii cheltuiesc pe carti si pe filme.

 6. Bugetul meu, al unui adolescent de 17 ani, este variabil, avand in vedere perioadele in care lucrez part time.

 7. Am 17 ani, și din punct de vedere financiar, depind de banii părinților, dar am învățat de la ei să cheltuiesc fiecare venit cu multă chibzuință. Ei au încredere în capacitatea mea de estimare a nevoilor și a priorităților, asfel încât îmi oferă bani fără grija irosirii lor.

 8. Momentan eu depind de parinti, bugetul meu fiind hotarat de acestia. Din sumele primite incerc de fiecare data sa economisesc o parte.

 9. Momentan bugetul meu este variabil, deoarece încă depind de părinți. Însă, încerc să economisesc întotdeauna mici sume din banii primiți.

 10. Fiind student in primul an,mi-a fost mai greu sa imi gasesc un loc de munca si sa merg si la facultate in acelasi timp, asa ca sursa mea de finantare fiind parintii,dar as vrea ca acest lucru sa nu mai fie pentru mult timp.Parintii imi ofera o suma de 1400 lei din care economisesc 300 lei,restul fiind cheltuti pe mancare,utilitati,chirie,transport.

 11. Veniturile mele depind de parinti inacest moment. Eu imi planific cheltuielile, dar imi fac un buget in fiecare saptamana intrucat doresc sa economisesc pentru a atinge unele obiective.

 12. Trebuie sa invatam sa evitam cheltuielile inutile !

 13. Avand in vedere ca nu am ajuns la o varsta majora,o mica parte din cheltuieli sunt ale mele si incerc sa ma rezum mereu la strictul necesar.

 14. Deoarece am aproape 17 ani ,bugetul meu depinde de cel al parintilor mei.Consider ca sunt o fire economa si ca niciodata nu fac cheltuieli inutile.Daca este sa se intample acest lucru,atunci este foarte rara situatia.

 15. Momentan nu pot vorbi despre bugetul meu personal. Am 17 ani şi depind financiar de părinţi. Cu toate acestea am grijă să nu fac cheltuieli inutile. Sunt atentă la ceea ce cumpăr şi pun ȋn balanţă dacă am sau nu nevoie de lucrul respectiv.

 16. Din cauza faptului ca am doar 16 ani, bugetul meu depinde de cel al parintilor si variaza lunar in functie de necesitati.

 17. Nu sunt independenta financiar deoarece am 17 ani si depind de bugetul paritilor, dar din ceea ca imi ofera acestia reusesc sa fac si mici economii.De exemplu cu econimiile de pana acum doresc sa-i cumpar mamei mele un cadou pentru ca urmeaza aniversarea ei.

 18. Mulțumesc pentru efortul depus în a crea acest chestionar creativ!

 19. Am 18 ani ,iar venitul meu este variabil in functie de venitul parintilor. Cu toate acestea reusesc sa imi satisfac micile placeri, constand intr-un articol de imbracaminte, o iesire cu prietenii.

 20. Deși am un buget variabil, știu despre ce sumă ar trebui să am ca să pot ”supraviețui” o lună întreagă, reușind să pot să fac și economii semnificative.

 21. Bugetul meu nu depinde de mine pana la 18 ani deoarece stam pe banii parintilor si asa ca nu stim ce buget avem , acesta este variabil de la persoana la persoana.

 22. Am doar 17 ani, deci bugetul meu este variabil. Cu toate acestea, dacă spre exemplu în luna mai venitul meu este de 100 de lei pe lună, reușesc să-i economisesc pe toți (ducându-mi sandvis la școală de acasă și nefrecventând pub-urile. Cheltui jumătate din sumă în mini-afacerea mea și reușesc să adaug un profit de 20-30 de lei. La finalul lunii am în mână 120-130 de lei. Cât timp iese profit, nu consider o investiție, cheltuială.

 23. Bugetul meu personal este variabil, deoarece am doar 16 ani si inca sunt nevoita sa depind de banii parintilor. Insa, chiar si asa, incerc sa fac diverse economii pentru a-mi indeplini unele dorinte materiale.

 24. Bugetul meu personal este variabil deoarece încă sunt pe banii părinților. Dar nu pentru mult timp.

 25. Buna Ziua! Ma numesc Anca. Am efectuat testul.: Bugetul Personal Lunar.
  Iar rezultatul este: La un Buget venit lunar: 1.300 Ron. Am cheltuit : 520 R0n. Am economisit: 780 Ron.
  Banii in general se duc pe: Alimente, utilitati, cazare, transport, personale.
  Imi doresc sa cheltui banii, pe ceea ce este nevoie!
  Mi-as dorii mult, sa trec testul! VA MULTUMESC

 26. Buna Ziua. Ma numesc Ban Anca. Din Tg-Mures; sunt studenta la Postliceala Avram Iancu, din
  Tg-Mures. Specializarea: Secretariat. In anul 1, anul viitor voi absolvi. Am efectuat testul, am reusit sa, fac
  unele economii, in valoare de 780 Ron/luna. Cu un venit total pe luna de 1.300 Ron; din care am cheltuit: 520
  Ron. banii se duc pe: Alimente, utilitati, personale, cazare. Am sa va trimit rezultatul testului pe adresa de email:
  silvia.bogdan@laboratoruldecariere.ro

Lasă un răspuns