De ce educația financiară este importantă?

De ce educația financiară este importantă?

Felicitări! Ai câștigat 10 puncte.


28 Comentarii
 1. Consider ca, educatia financiara este importanta ajutand elevii sa isi calculeze mult mai bine veniturile si sa nu isi mai iroseasca banii pe lucruri inutile. Tot odata ii ajuta sa isi gestioneze veniturile si cheltuielile, evitand sa aiba cheltuieli mai mari decat veniturile, acest lucru aducandu-i intr-o situatie complicata.

 2. Unele lucruri put si simplu nu pot fi invatate de noi,elevii,in scoala. Desi aparent se presupune ca toate materiile ne vor ajuta in vreun fel in viata,afirmatie pe care obisnuiesc deseori sa o infirm,consider ca o ora de educatie financiarea nu ar prinde rau,tinand cont ca majoritatea suntem complet pierduti cand suntem pusi fata in fata cu modul de a ne organiza cheltuielile.

 3. Educatia financiara ar trebui pusa in locul unui modul mai putin important al liceelor.

  • Consider ca educatia financiara este importanta in viata fiecarui elev, deoarece te ajuta sa iti deschizi mintea, in a vedea si in a-ti calcula veniturile astfel incat sa ai si beneficii. De asemenea, educatia financiara te poate ajuta sa cunosti termeni din lumea financiara, sa constientizezi responsabilitatea pe care o ai atunci cand castigi bani singur, si in unele situatii sa si traiesti din acea suma. Trebuie sa stii cum sa iti calculezi fiecare banut, sa poti de asemenea sa iti achiti si cheltuielile pe care le deti din pricina utilitatilor (daca te intreti singur), si de asemenea sa iti pui si deoparte daca vreodata exista o problema sau doresti sa iti achizitionezi ceva.
   In concluzie, consider ca educatia financiara este importanta, deoarece te ajuta sa iti dezvolti mentalitatea in acest contex, si nu numai, si sa iti poti calcula veniturile proprii cu cap.

   • Educatia financiara ar trebui predata in fiecare liceu . Consider ca fiecare tanar trebuie sa stie sa isi administriseze banii adecvat si cred ca e esential sa stii cand sa faci un credit, cat si despre avantajele si dezavantajele cardurilor de credit.

 4. Educatia financiara ar trebui sa devina materie obligatorie si sa inlocuiasca discipline mai putin utile.

 5. Economisirea banilor si responsabilitatea ar trebui sa fie norme pe care orice tanar care are bani la indeamana.

 6. Din punctul meu de vedere, educația financiară este benefică în viața fiecărui tânăr, deoarece aceasta îl ajută să aibă un trai de viață cât mai bun, să aibă venituri şi economii mari, dar nu în ultimul rând, să îşi plătească şi datoriile la timp.

 7. Educatia financiara ajuta tinerii din ziua de azi cum sa nu ajunga in situatia in care cheltuielile sunt mai mari decat veniturile ajungand in pragul datoriilor si imprumutandu-se de la diverse persoane fiind datorii constant.

 8. Am analizat statistica cheltuielilor si am fost surprinsa sa observ ca ma incdrez. Nu mi-as fi imaginat ca as putea redirectiona unele sume astfel incat sa pot face economii. Educatia financiara este necesara tuturor tinerilor pentru a intelege, planifica si, in final realiza ce isi doresc.

 9. Consider ca toti tinerii ar trebui sa ia in considerare aceasta statistica inaintea ralizarii unor cheltuieli,astfel vor sti mai bine cum sa-si gestioneze banii.

 10. O planificare financiară este absolut necesară. Este important să ştii se sumă aloci fiecărei categorii, indiferent că este vorba de hrană şi utilităţi sau de jocuri şi entertainment. Importanţa acestuia sporeşte cȃt dorim să facem economii. Nu putem vorbi despre ele fără o evidenţă clară a locurilor unde se duc banii noştri. Deciziile financiare inteligente, investiţiile deştepte,dar şi trecerea peste eventuale crize de această natură se fac doar printr-o bună planificare a bugetului.

 11. Educatia financiara ne ajuta sa mentinem un echilibru financiar, ne invata cum sa gestionam veniturile noastre si sa cheltuim mai putin, cum sa facem economii pentru situatii neprevazute, cum sa strangem avere sau sa economisim pentru diverse obiective din viata de zi si zi.

  Intelegerea intrumentelor financiare este cruciala in situatia economica actuala. Cand e bine sa faci un credit, cu ce dobanzi si pe ce perioada, care sunt avantajele si dezavantajele cardurilor de credit si cum sa alegi cel mai bun instrument de economisire oferim de banca. Toate aste cunostinte tin de educatia financiara, iar noi va ajutam sa gasiti raspunsuri corecte.

 12. Educatia financiara ne ajuta sa mentinem un echilibru financiar, ne invata cum sa gestionam veniturile noastre si sa cheltuim mai putin, cum sa facem economii pentru situatii neprevazute, cum sa strangem avere sau sa economisim pentru diverse obiective din viata de zi si zi.
  Intelegerea intrumentelor financiare este cruciala in situatia economica actuala. Cand e bine sa faci un credit, cu ce dobanzi si pe ce perioada, care sunt avantajele si dezavantajele cardurilor de credit si cum sa alegi cel mai bun instrument de economisire oferim de banca. Toate aste cunostinte tin de educatia financiara, iar noi va ajutam sa gasiti raspunsuri corecte.

 13. Educatia financiara ne ajuta sa ne gestionam mai bine resursele financiare, sa ne cunoastem in orice moment valoarea bugetului disponibil si sa devenim mai responsabili.

 14. Educația financiară este necesară în dezvoltarea personală și pentru a deveni mai responsabil.

 15. Unul dintre cele mai importante aspecte ale educației financiare este faptul că în ziua de azi trebuie să fim bine informași cu privire la instrumentele financiare pe care le folosim zi de zi sau pe care diverse instituții bancare încearcă să ni le vândă. Pentru a utiliza aceste servicii, este necesar să înțelegem în ce măsură satisfac nevoile noastre (nelimitate ca număr, dar limitate ca volum) și ce obligații avem noi, în calitate de clienți. De aceea, din anul școlar 2017-2018, la clasele din ciclul gimnazial se vor introduce ore de educație financiară / educație economică – un progres în sistemul de învățământ românesc și un pas înainte făcut în dezvoltarea viitorului nostru.

 16. Educatia financiara ne ajuta in primul rand, in deciziile pe care trebuie sa le luam privind activitatiile financiare. Ne invata cum sa ne gestionam mai bine veniturile lunare, fiind atenti pe ceea ce cheltuim banii.

 17. Educația financiară te ajută să devii o persoană mai calculată, să te gândești pe ce consumi o anumită sumă de bani, te face să vezi chiar dacă ai nevoie de acel produs, cel mai clar te ajută să îți gestionezi veniturile!

 18. Dacă stăm să facem un calcul rapid al cheltuieliilor inutile pe care le facem lună de lună, ajungem să realizăm că muncim degeaba. Tragem la răspundere crizele economice, bancile care nu ne lasă în pace, vecinul sau pisica mătușii Greta, neluând în calcul propria vinovăție. O situație economică îngrijită și atent structurată este rezultatul educației financiare înfloritoare și ale perseverenței în decizia noastră de a ne schimba viața.

 19. Sa fi educat financiar este important deoarece te ajuta pe plan personal si profesional sa evoluezi.Daca respecti principiile invatate poti ajunge sa le controlezi pentru a-ti face viata mai usoara.

 20. Educația financiară este necesară în dezvoltarea personală pentru a avea un nivel de trai mai bun și pentru a deveni mai responsabil.

 21. Educatia financiara iti schimba decursul actual in bine. Cu ajutorul ei iti vei putea stabili un plan bun pentru viitor si iti vei putea urmari aceste obiective. Iar daca vrei sa iei decizii financiare inteligente, sa sti unde te situezi pe plan financiar si sa iti efectuezi o analiza a cashflow-ului personal nu exista al instrument mai bun in lupta ta decat educatia. Daca esti plin de vointa, ambitie si seriozitate in informarea ta iti vei putea atinge mult doritul scop de a deveni independent din punct de vedere financiar.

 22. Ca se te poti numi educat financiar trebuie sa fi, in primul rand, bine informat: sa cunosti, desigur, surse de informare valide, sa cunosti de produse bancare care te pot ajuta sunt pe piata, sa cunosti instrumente practice pentru controlul bugetului personal si, in ultimul rand, sa cunosti ce inseamna o criza financiara si cum te poate afecta. De asemenea, informatiile pe care le-ai cumulat (prin cursuri sau cu ajutorul unui expert) trebuie testate si puse neaparat in practica.

 23. Educaţia financiară te ajută să-ţi gestionezi banii și să fi mai echilibrat. Având educaţie financiară vei ști cum să cheltuieşti banii şi să nu-i iroseşti pe lucruri inutile cum fac majoritatea tinerilor din ziua de azi.

 24. Educatia financiara te maturizeaza si te face mai echilibrat.

 25. Educatia financiara iti permite, in primul rand, sa elimini din stresul de fiecare zi, rezultat din neinpliniri financiare. Poti lua decizii privind activitati financiare in cunostinta de cauza, cu riscuri mici in ce priveste nerealizarile. Poti sti in orice moment valoarea bugetului personal disponibil pentru activitati financiare. Poti face o planificare a obiectivelor financiare personale, pe anumite termene din an sau mai departate in timp pentru investitii rentabile.

Lasă un răspuns