Calcul buget personal

Cât cheltui, pe ce se duc banii și pe ce ți-ai dori de fapt să se ducă? Ce te oprește să îi redirecționezi?

Descarcă PDF-ul

Felicitări! Ai câștigat 10 puncte.


22 Comentarii
 1. În urma realizării chestionarului mi-am dat seama că ceva trebuie schimbat in bugetul personal .Mi-am dat seama de asemenea că trebuie să mă gândesc mai atent cum și pe ce cheltuiesc banii și să îmi chibzuiesc atent bugetul , să-mi planific de dinainte cheltuielile .
  Mulțumesc 🙂

 2. Am realizat acest chestionar si am inceput sa constientizez anumite lucruri , am incercat sa privesc aceste intrebari si din prisma parintilor mei ,deoarece acestia platesc facturile si se ocupa de cheltuieli …eu am doar 17 ani

 3. Chestionarul m-a facut sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva si sa analizez modul in care imi cheltuiesc banii.

  • Aceste intrebari m-au facut sa constientizez cum ar trebui sa imi planific bugetul, cum sa imi pastrez ce a ramas, si sa fiu atenta cat si cum cheltui; pentru ca pe viitor deja sa stiu cum sa imi calculez fiecare banut castigat in functie de nevoile si cheltuielile mele.

 4. După realizarea chestionarului am constatat că îmi controlez cu atenție resursele financiare şi evit cheltuielile inutile.

 5. Prin efectuarea acestui chestionar am observat ca in mare parte stiu cum sa fiu o persoana calculata in ceea ce priveste cheltuielile si economiile.

 6. Intrebarile din chestionar ma invata sa planific cheltuieli pe care nici nu ma gandeam sa le includ in buget vreodata: situatii de urgenta, de exemplu. Printr-un astfel de buget pot sa descopar alta perspectiva asupra situatiei financiare si asupra posibilitatilor de a o inbunatati

 7. Un chestionar care te pune pe ganduri !

 8. La finalizarea chestionarului,mi-am dat seama ca ma descurc bine cu gestionarea banilor,insa as vrea sa invat mult mai multe lucruri despre economisirea lor.

 9. In urma parcurgerii chestionarului am obervat ca ma descurc in ceea ce priveste gestiunea banilor,dar mereu este loc de mai bine cand vine vorba de a economisi.

 10. Cincisprezece ȋntrebări care ȋţi arată cȃt de atent/atentă eşti atunci cȃnd scoţi banii din buzunar. După ce am realizat chestionarul am observat că am răspunsuri din toate categoriile. Pentru că am doar 17 ani, la unele ȋntrebări precum cea despre plata chiriei şi a facturilor m-am gȃndit cum aş proceda peste cȃţiva ani. Datoriile către bancă, facturile, chiria sunt primele care se plătesc, urmate de cheltuielile pentru hrană. Nu este obligatoriu să ȋmi cumpăr haine noi ȋn fiecare lună. Consider că transformarea ȋn valută reduce tentaţia de a cheltui inutil. Efectuez plăţi ȋn numerar, utilizȃnd cardul doar pentru a scoate bani sau pentru a consulta soldul.

 11. In urma efectuarii chestionarului am observar ca am nevoie de anumite schimbari in stilul de viata si mai ales in organizarea si gestionarea banilor. Multimesc!

 12. Desii ma consideram o persoana echilibrata am realizat prin efetuarea testului ca mai am si scapari. Din acest test am tras o concluzie importanta, gandesc de doua ori inainte sa fac o gheltuiala.

 13. Avand doar 18 ani, cheltuielile casei sunt pe umerii parintilor , deci mie nu imi ramane decat sa imi adaptez dorintele in functie de cheltuielile pe care le au acestia.

 14. Deși știu să îmi administrez destul de bine banii primiți de la părinți, observ că mai am puncte unde trebuie să lucrez pentru a avea o eficiență mai buna.

 15. Nu pot completa acest tabel deoarece noi nu avem un buget al nostru personal făcut de noi , ci mai degrabă primim bani de la părinți , iar cheltuielile tot ei le fac . Eu stiu doar ca sa nu fiu excesiv in unele momente când avem un venit mai ridicat .

 16. Sunt o persoană calculată pe plan financiar (cât și în general), însă tocmai ce mi-am descoperit unele puncte slabe. Știam de ceva vreme că există, dar nu știam în ce direcție să privesc… Cu pixul și foaia lângă mine sunt pregătită să trec la acțiune și să-mi împart mai bine banii.

 17. Buna ziua!Am completat chestionarul si am realizat ca trebuie sa planific bugetul si sa estimez cheltuielile care ar urma.

 18. Sper să ajung să aplic partea cu cheltuielile inutile.

 19. Buna Ziua! Ma numesc Anca. Am efectuat testul. Am realizat, ceea ce inseamna sa economisesc bani.
  Sa ma gandesc, bine ceea ce vreau sa cumpar . Sa-mi chibzuiesc bine bugetul.
  sa-mi planific, din timp cheltuielile, ce urmeaza.

Lasă un răspuns