10 tool-uri consacrate pentru autocunoaștere

10 tool-uri consacrate pentru autocunoaștere

De unde începi când vrei să-ți alegi o carieră potrivită? E simplu, de la TINE!

Descoperă-ți valorile, pasiunile și punctele forte, iar astfel vei fi 100% pregătit de provocările pe care ți le rezervă viitorul! Explorează-ți abilitățile, află-ți stilul de lucru caracteristic și vezi ce tip de personalitate ai. Cum faci asta?

Folosește câteva din numeroasele instrumente de autoevaluare consacrate, disponibile online în mod gratuit. Indiferent de opțiunea ta, ține cont de două lucruri:

 • Utilizează mai multe tool-uri. Ca să ai o imagine de ansamblu asupra personalității tale, îți recomandăm să faci diferite teste și să compari rezultatele.
 • Analizează-te periodic. Unele aspecte ale personalității se pot schimba pe măsură ce evoluezi și acumulezi experiență de viață. E bine ca din când în când să-ți rezervi timp pentru a face un update la transformările prin care ai trecut.

Dar hai să nu ne întindem cu vorba. Iată propunerile noastre: 10 tool-uri online pentru evaluarea personalității, care te vor ajuta să-ți cunoști mai bine propriul „brand”.

Social Media
 • Holland – Cele 6 tipuri de personalități. Realist, investigativ, artistic, întreprinzător, social sau convenţional? Testul Holland trasează o legătură între personalitate și diferite joburi, în funcție de caracteristicile similare. După ce parcurgi acest test, afli ce tip de personalitate ai și primești recomandări de profesii care ți s-ar potrivi.
 • DiSC. În funcție de factorul de personalitate specific (Dominanță, Influență, Stabilitate și Caracter conciliant), înțelegi ce te motivează și îți dă energie, în ce situații ești productiv și cum să reacționezi mai bine în situații de stres. În plus, îți va fi mai ușor să-ți adaptezi stilul personal la cel al unei echipe, pentru mai multă eficiență.
 • Skills Search. Ai la dispoziție șase categorii de abilități, iar dintre acestea ești invitat să le alegi pe cele pe care le deții sau vrei să le dezvolți; pe baza lor ți se sugerează o serie de meserii corespunzătoare.
 • Big Five Personality. Descoperă elementele fundamentale ale personalității tale prin prisma a cinci factori: extroversiunea, stabilitatea emoţională, deschiderea, agreabilitatea, conştiinciozitatea. În acest fel vei înțelege la ce activități și sarcini ești mai eficient și unde mai ai de lucrat.
 • Work Preference Inventory. Care e stilul tău de lucru, ce te motivează când îndeplinești anumite sarcini și cum înveți cel mai bine? Work Preference Inventory îți oferă răspunsul la aceste întrebări plus alte informații utile despre nevoile și rolurile tale preferate într-o echipă.
 • CoachCompass® Assessment. Prin acest test îți evaluezi nivelul de carieră și afli ce elemente valorizezi în viața profesională.
 • My Next Move. Răspunde la cele 60 de întrebări-grilă despre diferitele activități la locul de muncă și vei înțelege mai bine care sunt pasiunile tale și cum se leagă ele de lumea joburilor. De asemenea, descoperi ce tipuri de cariere te-ar putea interesa.
 • Transferable Skills Inventory. Un exercițiu util pentru a-ți identifica abilitățile și punctele forte și a vedea unde mai e loc de îmbunătățiri.
 • Carl Jung Typology Tool, Human Metrics. ESTJ, ISFP, ENFJ… Nu, nu sunt erori de typing, ci doar câteva dintre cele 16 tipuri de personalitate identificate conform testului Jung. Făcând acest test, explorezi propriul tip de personalitate, cu puncte forte, stiluri de învățare și comunicare, dar primești și sugestii de profesii pe măsura ta.
 • LiveCareer. Alocă-ți 15 minute pentru a completa acest test și la final ai la dispoziție un adevărat “raport” al personalității tale, cu valori, abilități, caracteristici ale locului de muncă ideal, domenii recomandate și multe altele.

Felicitări! Ai câștigat 15 puncte.


1 Comentariu
 1. Teste pe care o sa le aplic cat mai curand! Sunt foarte curioasa de rezultat. Un material foarte bun!

Lasă un răspuns