Rezoluţii de an nou şi gânduri pentru un 2017 neexplorat

newyearresolutionCum ar fi dacă ne-am putea vedea  propriul trailer pentru 2017?

Să avem oportunitatea  de a viziona, poate chiar într-o sală de cinema, 1 minut şi jumătate de secvenţe din cum va arăta viitorul nostru an? Strigăm în stânga şi-n dreapta că vrem să avem super-puteri şi că ne dorim să aruncăm priviri în viitor ori de câte ori simţim impulsul, dar oare câţi dintre noi chiar ar avea curajul să intre în acea sală de cinema?

Oare nu aceasta este frumuseţea unui noi an, unui început? Oare necunoscutul este de fapt sursa entuziasmului şi energiei cu care păşim, timid sau nu, într-un 2017 nedescoperit şi neexplorat de nimeni?

Incertitudinea a tot ce este nou, chit că este vorba de un nou an, un nou început sau chiar o nouă zi, ne îndeamnă să prindem curaj, să ne deschidem aripile şi să nu ne pierdem în cotidian. Chiar dacă eşti sau nu un fan al celebrului citat “New Year, New Beginning”, trebuie să recunoaştem că bucuria unui lucru proaspăt început ne încântă de fiecare dată.

Reinventează-te!

Aşadar, dacă aşteptăm 2017 aşa încântaţi, de ce nu ne bucurăm mai des de ceva nou? 1 ianuarie poate fi în fiecare zi, nu trebuie să aşteptăm 365 de zile ca să ne putem reinventa. În noul an nu trebuie neapărat să faci lucruri măreţe, să înveţi să pilotezi o navă spaţială sau să dansezi salsa (dar dacă asta te face fericit, de ce nu), ci trebuie să realizezi că poţi avea “Resolutions” în fiecare lună, săptămână şi de ce nu, în fiecare zi. Puterea reinventării sinelui vine din interiorul nostru şi doar noi ştim ce ne face cu adevărat fericiţi şi cât de mult ne dorim o schimbare.

Poate că reinventarea de sine pentru 2017 înseamnă  doar să ai mai multă încredere şi să te bucuri mai mult de oamenii din jurul tău. Poate înseamnă o schimbare minoră, poate înseamnă o schimbare de 180 grade. Tu eşti maestrul reinventării tale, nu e nevoie să analizezi rezoluţiile celor din jurul tău, trebuie doar să priveşti retrospectiv.

Exerciţiu de auto-cunoaştere

Ia o foaie şi un pix. Pune-ţi întrebări. Multe întrebări. Începe de la aspecte exterioare şi treci uşor către retrospectiv.

Vreau o schimbare de look?  Vreau să adopt un stil nou? Vreau un tatuaj? O maşină? Ce mă face fericit? Vreau să citesc? Vreau să văd topul celor 100 de cele mai bune filme de pe IMDb? Vreau să scriu o carte? Vreau să învăţ o limbă străină? Vreau să alerg un maraton?

Acum gândeşte-te la toate aceste rezoluţii şi ce ai putea să faci pentru ele doar în luna ianuarie. Vrei să înveţi o limbă străină? Ce zici de 30 de ore de Duolingo? Vrei să îţi cumperi acel super-gadget mult visat? Ce zici dacă economiseşti 200 lei? Vrei să ajungi un make-up artist? Ce zici să încerci 10 tutoriale? Scrie o listă cu cel puţin 20 de astfel de obiective şi schimbă puţin jocul. Nu le verifica peste 12 luni, ci peste una. Pe 1 februarie verifică lista şi actualizeaz-o. Poţi abandona dorinţele pe carenu mai doreşti să le împlineşti, actualiza obiectivele pentru lucrurile pe care le-ai încercat deja sau cine ştie, poate ai prins curaj şi vrei să încerci mai mult. Continuă asta şi pe 1 martie, 1 aprilie şi tot aşa.

Nu putem garanta succesul sau eşecul acestui mic experiment, asta e clar. Putem, însă, să menţionăm că nu există pierzători. Poate nu vei ajunge să îţi îndeplineşti toate rezoluţiile, poate nu vei finaliza nici măcar una dintre ele. Dar, la finalul anului următor, vei şti cu siguranţă că ai crescut. Că ai încercat lucruri noi, că ai ieşit din zona ta de confort şi că poate, eşti o versiune mai bună a ta.

Călătoria unui 2017 ideal nu are o ecuaţie general valabilă. Nu e reprezentată de un lung şir de evenimente favorabile. Călătoria unui 2017 ideal e o stare generală de îmbunătăţire.

Nu avem nicio reţetă a succesului, dar lucrăm din greu la noi, pentru noi.

Share

Lasă un răspuns