PRINS ÎNTRE DECIZII? CUM FACEM ALEGERI BUNE ÎN GRUP

“We can’t always make the right decision, but we can make every decision right.”

Fiecare  dintre noi suntem puși în viața de zi cu zi în situații în care să luăm decizii dificile. Fie că este vorba de alegerea unei facultăți, mutarea într-o altă țară, sau alegerea unui loc de muncă, ne paralizează dorința de a fi siguri că alegerea pe care am făcut-o este “cea  mai bună”. Cu atât mai mult procesul de a lua decizii de grup este un proces complex, plin de provocări și obstacole.

Tocmai de aceea, pentru a face cele mai bune alegeri de grup este important să ținem seama în procesul de decizie de părerile membrilor grupului și să îi inspirăm pe aceștia să scoată la iveală cele mai năstrușnice idei, care să meargă la pachet cu cele mai bune soluții de implementare. Când vine vorba de luarea unor decizii, nu știi întotdeauna care este bună și care este rea. Sunt, însă, câteva metode care te pot ajuta să alegi cea mai bună variantă. O astfel de tehnică care să te ajute să iei decizii bune în grupuri largi este tehnica scării.

Se cheamă tehnica scării pentru ca procesul decizional este ca o scară cu cinci trepte. Fiecare treaptă parcursă reprezentând un pas în față şi mai aproape de o decizie bună.

Tehnica scării este un instrument prin care se stabilește care este ordinea în care membrii echipei intră în grupul decizional.  Aceasta a fost dezvoltată de Steven Rogelberg, Janet Barnes-Farrell și de Charles Lowe în anul 1992 și încurajează  implicarea tuturor membrilor în procesul decizional.

Când urci pe scara decizională aduci cu tine o multitudine de idei și te faci auzit fie că ești introvertit sau extrovertit.

La prima treaptă se adună toți membrii într-o ședință și se pune pe agendă problema, lăsând timp de gândire fiecăruia pentru a identifica o soluție pertinentă pentru a rezolva respectiva problemă.

Pe treapta doi: membrii echipei se grupează câte doi și dezbat problema ridicată și negociază soluții comune.

Odată ce mai avansăm în treapta trei, apare şi un al treilea membru al echipei, care are ca şi sarcina să prezinte situația înaintea primilor doi care au discutat deja. După ce ai deja trei idei distincte pe masă, lasă-i să dezbată o vreme pentru a analiza opțiunile.

Pe treapta patru: repetăm procesul cu un al patrulea membru și apoi cu restul și alocăm timp pentru discuții după ce fiecare dintre colegi și-a prezentat ideea și a luat la cunoștință ideile celorlalți.

Pe ultima treaptă, treaptă cu numărul cinci, după ce toată lumea a comunicat soluția găsită individual și deja s-au creat argumente pro și contra fiecărei soluții avem toate pârghiile pentru a lua o decizie finală.

În punerea în practică a tehnicii scării nu uita să respecți regulile jocului, care sunt următoarele:

  1. Alocă timp suficient pentru ca fiecare dintre membrii echipei să găsească o soluție individuală pentru problema de rezolvat.
  2. Cere ca membrii noi implicaţi să fie cei care prezintă soluţia primii către grupul de lucru.
  3. Aloca  timp suficient pentru discuţiile de grup, pentru a avea vreme pentru a dezbate ideile noi precum şi ideile anterior propuse.
  4. Ia o decizie finală odată ce toţi membrii grupului sunt prezenţi şi şi-au spus și argumentat punctul de vedere.

Sursa:

www.tools4management.com

/article/effective-group-decision-making-with-the-stepladder-technique/

Share

Lasă un răspuns