Mit vs Realitate: Ofertele de angajare se găsesc doar în anumite perioade ale anului

the-biggest-job-search-myth-rszdCa o persoană perseverentă și nerăbdătoare de a-și demonstra ambiția, curajul și abilitățile în domeniul de care te simți cucerit, sigur abia aștepți să vină perioada târgurilor de joburi și internshipuri. Din păcate, sezonul favorit al acestora urmează să fie deschis în primăvară, atunci când angajatorii lasă astfel de poziții deschise pe perioada vacanței de vară. Asta înseamnă că CV-ul și energia ta mai trebuie puse on hold o perioadă.

Oare chiar așa stau lucrurile? Hai să spunem lucrurilor pe nume, ca în noul an să fii cât mai bine informat și să îți poți crea tu însuți oportunitățile de angajare. Cât din scenariul de mai sus este mit și cât realitate?

  1. Există cerere din partea angajatorului pe toată durata anului sau există perioade cheie?

Dacă te numeri printre cei fideli Laboratorului nostru, ai observat deja că avem lunar pregătite noi și noi oferte entry-level. Pentru cei care pășesc pentru prima oară la noi, îți recomandăm să urmărești articolele din seria Job Hunter.

Angajatorii din toate domeniile își caută constant noi și noi recruți. Pentru ei, orice perioadă este favorabilă pentru a aduce suflu proaspăt, tânăr și inovator la ei acasă. Oamenii buni sunt căutați întotdeauna, nu numai în cadrul târgurilor de specific. O simplă privire pe site-urile de angajare sau la noi pe platformă te vor convinge că drumul în carieră poate începe atunci când decizi tu, nu trebuie să fie neapărat programat.

  1. Se găsesc mai multe oferte de angajare în cadrul târgurilor decât de obicei?

Ofertele angajatorului nu apar peste noapte, în pragul târgului. Este adevărat că participarea la un astfel de târg le oferă o mai bună vizibilitate ca angajator și le aduce o bază de CV-uri mai mare din care pot selecta cei mai buni candidați.

Însă, cei care caută mai departe de site-urile de joburi, pe conturile de social media ale companiilor (precum Facebook și LinkedIN) vor observa că se comunică în mod constant și în timp real noile oportunități lansate de acestea.

  1. Competiția crescută în cadrul târgurilor este un dezavantaj?

Este drept că târgurile de joburi, având un număr mare de participanți, cresc competiția între aplicanți. Totuși, lucrurile stau similar ca în cazul aplicării în alte contexte. De la bun început, indiferent de numărul de înscriși, sunt luați în considerare și trecuți prin probe decisive doar cei mai buni dintre aceștia.

Dacă te pregătești cât mai bine, numărul “rivalilor” tăi va conta cât mai puțin. Atunci când îți cunoști potențialul, știi ce ai de oferit și cum să “vinzi” asta mai departe angajatorului tău, teama de competiție nu își are locul în agenda ta. Fii preocupat de tine, iar rezultatele vor fi pe măsură.

Avantajul târgurilor de joburi este însă posibilitatea de a lua contact direct încă de la început cu cei din companie – ca și cum ai sări direct la faza de interviuri, unde personal brandul și carisma, folosite corespunzător, vor reprezenta un atu. Șansa de a avea o interacțiune cât mai personală, care să spună despre tine mai mult decât poate să reiasă dintr-un CV sau o scrisoare de intenție, face de cele mai multe ori diferența.

Acum că știi unde, când și la ce să te aștepți, concluzia poate fi redusă la una generală: muncește continuu, iar asta implică să te pregătești intens atât pe plan personal, dar și profesional, să-ți identifici punctele forte pentru a le exploata, iar pe cele slabe pentru a le îmbunătăți. Atunci când te simți pregătit, adună-ți curajul, aplică încrezător indiferent în de mediu și așteaptă rezultatele bune să își facă loc în viața ta.

Pentru orice nesiguranță ai sau curiozitate despre cum ai putea să te perfecționezi în oricare dintre punctele de mai sus, cursurile noastre te așteaptă oricând să îți fie de folos. Spor!

Share

Lasă un răspuns