Introvertit sau Extrovertit? De la definiţie la mit despre leadership

introvert-extrovert“Introvertit sau Extrovertit? Completează acest test şi află ce tip de personalitate ai”

“Un speaker talentat este fără niciun dubiu un om extrovertit“

“Un introvertit nu este un lider bun”

 

Cu toţii am auzit cel puţin unul din aceste mituri şi cu siguranţă cu toţii am completat teste online pentru a afla ce tip de personalitate avem. Dar ştim oare ce înseamnă cu adevărat să fii introvertit sau extrovertit? Mai mult decât atât, cum ne afectează personalitatea noastră cariera? Poate tipul de personalitate să dicteze eşecul sau succesul unui lider? Haideţi să descoperim împreună cele două noţiuni dincolo de definiţia lor din dicţionar şi să analizăm unul dintre cele mai importante mituri despre relaţia dintre tipul de personalitate şi carieră.

 

Eşti introvertit sau extrovertit?

Pentru majoritatea persoanelor care nu au citit cărţi de specialitate, diferenţa dintre cele două personalităţi pare destul de simplă: introvertitul este cel timid şi extrovertitul este sufletul petrecerii. Ei bine, nimic nu este mai greşit decât aceste asocieri. Termenii introvertit şi extrovertit (utilizat iniţial sub forma de “extravertit”) au devenit populari la începutul secolului XX datorită fondatorului psihologiei analitice, Carl Gustav Jung. Deşi cu toţii ne raportăm, conştient sau nu, doar la una dintre cele două extreme, realitatea însă demonstrează că majoritatea dintre noi “operăm” undeva între introvertit şi extrovertit, cu tendinţe către una dintre cele două tipuri de personalitate. Probabil cea mai clară distincţie pentru a putea defini cei doi termeni provine din modalitatea în care procesăm informaţiile, aşadar putem spune că o persoană introvertită analizează o situaţie intern şi deşi pare tăcută din exterior, mintea funcţionează la cote maxime pentru a analiza, evalua şi propune o soluţie pentru situaţia în cauză, în timp ce o persoană extrovertită tinde să proceseze informaţia verbal, să se inspire în procesul de luarea a unei decizii din alte surse externe, să comunice mult.

 

“Extrovertiţii sunt lideri mai buni comparativ cu introvertiţii”

Acest mit trebuie anihilat cu cât mai repede, cu atât mai bine! Studiile arată că 96% din lideri şi manageri sunt extrovertiţi, deci clar că ei sunt cei care se descurcă mai bine, nu? Haideţi să nu ne grăbim totuşi cu concluziile. Într-adevăr, persoanele extrovertite tind să prefere job-uri axate pe leadership, dar asta nu înseamnă că introverţii nu se pot descurca la fel de bine. De fapt, studiile făcute de David Hoffman şi Francesca Gino referitoare la eficacitatea în leadership arată că ambii se descurcă la fel de bine şi, mai mult de atât, fiecare are o rată de succes mai mare pentru un anumit tip de angajaţi.

 

În timp ce un lider extrovertit se va descurca de minune într-un colectiv de angajaţi ce aşteaptă să fie ghidaţi în ceea ce fac şi să primească instrucţiuni clare, un lider introvertit va fi persoană ideală într-un colectiv proactiv ce are nevoie de validarea iniţiativei. Acest lider nu numai ca va îmbunătăţi procesul de muncă, dar va asculta sugestiile tuturor şi le va oferi spaţiu de exprimare. Doug Conant, fostul CEO al Campbell’s Soup şi un lider introvertit faimos, a scris mai mult de 30,000 de scrisori personalizate de mulţumire către angajaţii săi. E foarte greu să ne imaginăm un lider extrovertit făcând asta.

 

5 sfaturi de ţinut minte în relaţia cu o persoană introvertită

  1. Respectă-le nevoia de intimitate
  2. Lasă-le puţin timp să observe o situaţie nouă
  3. Nu îi întrerupe atunci când îţi prezintă o idee
  4. Nu pune presiune pe ei pentru a-şi face noi prieteni
  5. Nu încercă să îi transformi în extrovertiţi

 

5 sfaturi de ţinut minte în relaţia cu o persoană extrovertită

  1. Respectă-le independenţa
  2. Adresează-le complimente atunci când sunteţi în public
  3. Acceptă şi încurajează entuziasmul neobosit de care dau dovadă
  4. Nu îi deranja atunci când sunt ocupaţi
  5. Lasă-i să se bucure de orice moment “în lumina reflectoarelor“

 

Diferenţierea Introvertit-Extrovertit te poate ajuta să înţelegi mai bine care sunt nevoile oamenilor din jurul tău, pentru a şti să le respecţi spaţiul şi a putea înţelege cum funcţionează ei cel mai bine într-o relaţie sau într-o echipă. Bineînţeles că cea mai bună soluţie este comunicarea şi că, cel mai sănătos ar fi să validezi cu ele care le sunt nevoile. Însă, de multe ori, nici noi nu ştim să ni le exprimăm. Un lucru este cert: cu totii avem nevoie să ne simţim acceptaţi şi apreciaţi aşa cum suntem, să ni se respecte şi să se ţină cont de nevoile şi limitele noastre.

 

Ţi-am povestit despre introvertiţi şi extrovertiţi, în ideea în care creierul nostru este obişnuit să funcţioneze pe bază de etichete şi te-ai întâlnit şi tu, cu siguranţă, cu situaţii în care oamenii au fost evaluaţi în acest fel. De multe ori, nu ajungi să dezvolţi relaţii atât de sincere şi clare în comunicare cu oamenii cu care lucrezi, pentru a putea vorbi cu aceştia despre realitatea adevărului lor. De aceea, e de ajutor să ai câteva direcţii de ajutor, general valabile.

 

Dar ce-ar fi dacă, de astăzi, măcar cu tine însuţi şi cu persoanele apropiate, ai începe să renunţi la etichete şi să dai feedback comportamentelor (acţiunilor punctuale), fără a băga oamenii în nişte tipologii? Aminteşte-ţi că singurul lucru sigur din lume este schimbarea, deci nici măcar tu nu vei fi mâine acelaşi de astăzi. Atunci de ce să pierzi timp să pui etichete, când mâine vei avea nevoie de altele?

 

Citeşte şi articolul nostru: Fixed Mindset vs. Growth Mindset – Tu unde (vrei să) te încadrezi?

Share

Lasă un răspuns