Implică-te în cât mai multe activități. În 60 de ani de carieră putem avea cel puțin 4 cariere diferite.

Cornel MoraruCornel – Florin Moraru este un cercetător în domeniul filosofiei, cu înclinații muzicale, fiind un DJ activ în viața urbană a Bucureștiului. Fost jucător de hochei pe gheață și membru al lotului național de hochei al României, Cornel s-a lăsat de 18 ani de sportul de performanță  pentru a se apuca de studiu filosofiei, o pasiune pe care a dobândit-o în timpul liceului. Asistent universitar la Universitatea Națională de Arte din București, unde predă filosofia artei și estetică, îl găsim și pe Laboratorul de Gânduri, locul în care își propune să promoveze latura practică a filosofiei și științelor cogniției.

Un om complet și armonios dezvoltat este cel care găsește ceva de învățat în orice activitate ar face, așa că propria dezvoltare ar trebui să se refere mai degrabă la cum faci lucrurile, nu la ce anume faci.”

 

  1. Când ai început să muncești și când ai avut primul loc de muncă?

Am început să muncesc la 4 ani și jumătate, când m-am apucat de hochei de performanță. Primul loc de munca l-am avut abia la 28 de ani. Mai ales în epoca în care trăim, nu cred că un loc de muncă e necesar pentru a munci și este posibil ca un loc de muncă tradițional să nu fie cea mai bună idee de carieră. Cel puțin pentru tipul meu de temperament, a fost mai bine să lucrez ca freelancer pe bază de proiect decât să stau 8 ore într-un birou timp de 5 zile pe săptămână.

 

  1. Ce faci zilnic sau săptămânal pentru propria dezvoltare?

Cred că cel mai bun lucru pe care cineva îl poate face pentru propria dezvoltare este să facă cât mai multe lucruri care îi plac. Un om complet și armonios dezvoltat este cel care găsește ceva de învățat în orice activitate ar face, așa că propria dezvoltare ar trebui să se refere mai degrabă la cum faci lucrurile, nu la ce anume faci. Eu am făcut mereu ce-mi place, așa că majoritatea activităților mele sunt unele „de dezvoltare”.

 

  1. Cât timp dedici muncii și cât timp pentru relaxare?

Nu m-am gândit la asta pentru că sunt unul dintre norocoșii pentru care job-ul este, în același timp, un mod de relaxare și un hobby. Eu mă relaxez citind și sunt angajat să citesc și, pe urmă, să le povestesc și altora ce am înțeles din cele pe care le-am citit. Așa că nu am nevoie de un anumit „timp de relaxare”, separat de timpul de lucru.

 

  1. Ce faci weekendurile?

Nu am un „pattern” în ceea ce privește petrecerea weekendurilor. Asta poate din frica de a nu-mi forma automatisme de comportament și rutine. Rutinele, în general, omoară orice urmă de entuziasm, așa că încerc să nu-mi pun singur bețe în roate. De aceea, nu îmi fac planuri pentru timpul liber, ci încerc să fiu cât mai spontan și să-mi amintesc că, pentru a experimenta lucruri noi nu trebuie neapărat să ai activități noi, ci să încerci să privești activitățile tale cotidiene cu alți ochi în fiecare zi.

 

  1. Cum crezi că pot platformele online să vină în ajutorul tinerilor care vor să se angajeze?

Platformele online ar putea avea un rol important în orientarea profesională a tinerilor studenți și în furnizarea de informații reale privitoare la posibilitățile lor de carieră. Acest lucru e cu atât mai important cu cât, din câte știu, astfel de cursuri lipsesc din programele multor dintre universități. În general, online-ul ar putea compensa niște fisuri ale sistemului de învățământ din România, și asta cred ca ar trebui să fie principala preocupare a celor care creează astfel de instrumente digitale.

 

  1. Cum vezi tinerii din generațiile actuale, care vin din urmă? Observi schimbări?

Prefer să cred că nu sunt atât de bătrân încât să mă raportez la studenții de azi ca fiind o „altă generație”. Pot să observ însă niște schimbări atât în comportamentul studenților,  cât și în comportamentul meu. Mă bazez mai mult pe tehnologie decât oricând și am început să mă bazez mai puțin pe memorarea de informație decât pe înțelegerea procesului prin care poți face ceva. Dacă orice informație e la un click distanță nu mai are rost să înveți pe de rost totul și este necesar un efort de a înțelege cum funcționează lucrurile, care sunt algoritmii din spatele lor, care e procesul care le guvernează. Asta face ca, în mod ciudat, într-o epocă interesată în special de practică, teoria să devină cheia care face diferența între un angajat bun și unul mediocru. Nu poți face lucrurile bine dacă nu știi cum funcționează, în principiu, lucrurile într-un anumit domeniu, iar asta este exact ceea ce poți afla din cercetările teoretice ale oamenilor din domeniul tău.

 

  1. Crezi că implicarea în diverse activități te formează într-o anumită direcție? Pe tine spre ce te-a călăuzit?

Cred în implicarea în cât mai multe activități. Este, în primul rând, o strategie bune din punct de vedere financiar. Într-o epocă în care companii mari pot da faliment peste noapte și tot mai multe activități se automatizează, să te concentrezi asupra unui singur domeniu este, aproape tot timpul, un pariu falimentar. Trăim mult și avem timp în cei aproape 60 de ani de activitate pe piața muncii, să avem cel puțin 4 cariere diferite. Implicarea în cât mai multe activități te ajută să fii mai deschis și să-ti explorezi mai bine potențialul, astfel încât să-ți dai seama la ce anume ești cel mai bun.

Pe mine aceste principii m-au dus în domenii cât se poate de diferite precum muzica, sportul, arta, filosofie, lingvistică sau economia. La finalul zilei însă, nu este atât de important ce anume faci, ci cât de fericit ești, iar asta depinde de cât de bine te înțelegi pe tine însuți. Implicarea în mai multe activități te poate face să te înțelegi mai bine.

Share

Lasă un răspuns