Fixed Mindset vs. Growth Mindset – Tu unde (vrei să) te încadrezi?

fixed-sau-growth-mindsetPoveştile pe care ţi le spui despre tine, convingerile pe care le ai îţi pot fie înfrâna dezvoltarea, fie îţi dau acces către experienţe care îţi fac viaţa mai savuroasă şi îţi accelerează creşterea.

Carol Dweck, cercetător la Universitatea Standfort vorbeşte în cartea sa, Mindset: The New Psychology of Success, despre puterea convingerilor noastre, conştiente şi inconştiente şi despre cum schimbarea acestora poate influenţa profund fiecare aspect al vieţii noastre. Cercetările lui Dweck ne relevă că avem convingeri puternice în ceea ce priveşte trăsăturile noastre de personalitate şi aduce la lumină 2 tipuri de gândire, denumite sugestiv de acesta, Fixed Mindset şi Growth Mindset.

“Studenţii care au Fixed Mindset cred că abilităţile lor de bază, inteligenţa lor, talentele lor sunt doar caracteristici fixe, deţinute într-un anumit raport şi care nu se pot dezvolta într-o manieră considerabilă. De aceea, obiectivul acestor oameni este să pară inteligenţi în tot ce spun şi niciodată să nu pară penibili. Studenţii cu Growth Mindset înţeleg că talentele şi abilităţile lor pot fi dezvoltate cu efort, bune practici şi persistenţă. Ei nu cred că toată lumea e la fel sau că oricine poate fi Einstein, dar au convingerea că toţi putem deveni mai inteligenţi dacă lucrăm la asta.” – Carol Dweck, Universitatea Standford

Dacă ai gânduri precum…

  • Nu sunt potrivit(ă) să lucrez cu numerele
  • Sportul nu e pentru mine
  • E greu pentru mine să slăbesc
  • Nu sunt creativ(ă)
  • Sunt genul care procrastinează
  • Nu pot face actorie, nu am talent

…este clar că te afli în paradigma fixă. Pentru că Growth Mindset se bazează pe convingerea că abilităţile tale de bază, talentele şi calităţile se pot cultiva depunând efort, expunându-te la noi experienţe şi practicând.

 

FIXED MINDSET

Caracterul, inteligenţa, abilităţile creative sunt înăscute, nu se pot dezvolta prea mult de-a lungul vieţii.

Succesul este văzut ca afirmarea inteligenţei înăscute.

Urmărirea succesului şi evitarea eşecului sunt instrumente care îţi asigură senzaţia de a fi inteligent sau bine pregătit.

Când li se dă o provocare nouă care să îi poate scoate din zona de confort, cei cu Fixed Mindset o evită sau o refuză, din teama de a nu da greş şi de a-şi confirma imperfecţiunea. Imperfecţiunea este considerată ruşinoasă.

Focusul este pe imagine, validare şi, implicit, pe evitarea eşecului. Acest lucru înfrânează dezvoltarea.

Efortul este considerat a fi un lucru rău. Dacă depui efort, înseamnă că nu eşti inteligent sau talentat. Dacă erai, nu ar fi fost nevoie să depui efort.

În conflicte, oamenii cu Fixed Mindset caută vinovaţi. Crezând că nu există soluţii pentru problemă, aceştia se învinuiesc uneori pe ei înşişi, alteori îşi învinuiesc partenerii.

 

GROWTH MINDSET

Apreciază provocările.

Eşecul este văzut ca o evidenţă a dorinţei de creştere şi o oportunitate de a dobândi noi abilităţi.

Promovează ideea că adevăratul potenţial al unei persoane este necunoscut (şi de necunoscut), ceea ce înseamnă că e imposibil să prevezi ce poate fi atins prin ani de pasiune, învăţare şi muncă.

Focusul este pe dezvoltare.

Efortul este ceea ce te poate face mai deştept şi mai talentat.

Creează o pasiune pentru învăţare în loc de o foame de validare. Oamenii cu Growth Mindset ştiu că a ieşi din zona de confort creşte şansele să devii mai inteligent.

În conflicte, oamenii cu Growth Mindset recunosc că atât ei înşişi, cât şi partenerii lor sunt imperfecţi şi văd conflictele ca probleme de comunicare, nu ca incompatibilităţi de personalitate.

 

Convingerile pe care le ai din zona de Fixed Mindset îţi blochează dezvoltarea. Ideea că abilităţile şi calităţile pe care le ai sunt fixe, că nu ţi le poţi dezvolta, creează urgenţa să te afirmi iar şi iar. Şi te fac să crezi că, dacă ai un anumit tip de inteligenţă, o anumită structură de caracter, ar fi bine să te remarci prin ele. Cumva, Fixed Mindset îţi îngrădeşte sutele de posibilităţi de ce poţi deveni, îţi spune că tu eşti într-un fel şi că acesta este singurul drum pe care poţi merge. Convingerile de acest tip sunt cele care îţi şoptesc deseori în ureche: „Voi avea succes sau voi da greş? Voi părea deştept sau prostănac? Voi fi acceptat sau respins? Mă voi simţi ca un învingător sau ca un ratat?”. Şi singurul lucru pe care îl fac este să te pună în situaţia în care te compari mereu cu cei din jur şi îţi direcţionezi eforturile şi energia în a menţine aparenţe, cu scopul de a primi validare din exterior pentru ceea ce eşti.

Renunţând la Fixed Mindset şi adoptând o gândire de tip Growth Mindset te poate ajuta să îţi lărgeşti orizonturile şi să vezi pentru tine noi perspective de viitor. Presupune a uita tot ceea ce crezi că ştii despre tine, a da jos etichetele şi a fi pregătit să cunoşti şi să dezvolţi noi aspecte la tine. Da, presupune ieşire din zona de confort şi poate o aparentă senzaţie de lipsă de control. Însă este ceea ce sigur îţi va aduce o mai mare libertate de a fi şi puterea de a îţi construi viaţa aşa cum vrei. Pentru că acum ştii că nimic nu e “prestabilit”, poţi deveni oricând ceea ce vrei prin efort, muncă şi focus pe soluţii.

Fixed Mindset te bagă sub o anumită etichetă, Growth Mindset ştie că este o chestiune de voinţă, efort, practică şi timp să îţi dezvolţi o anumită calitate. Carol Dweck ne provoacă să ne răspundem sincer la următoarea întrebare:

“De ce să pierzi timp dovedind iar şi iar cât de minunat eşti, când poţi aloca acelaşi timp muncind pentru a deveni mai bun?”

 

Surse:

https://www.brainpickings.org/2014/01/29/carol-dweck-mindset/

http://jamesclear.com/fixed-mindset-vs-growth-mindset

 

Share

Lasă un răspuns