Fiecare persoană este unică, important este să perseverezi

ionut-bLa 22 de ani, Ionuț Budișteanu este un tânăr care a reușit să uimească la competiții internaționale cu imaginația sa aplicată în domeniul tehnologiei. El spune că este un programator, iar dorința lui este să schimbe lumea prin cercetare. A ales să își transforme ideile în produse și să nu rămână doar un simplu observator. Lucreză la o nouă platformă socială și ne spune că SkyHub este mix-ul de tehnologie care va schimba conceptul de forum pe care noi îl știm.

Când am timp liber lucrez 24/24 la proiectele mele. Abstractizând lucrurile, o zi normală se desfășoară după cum urmează: mă trezesc, mă spăl pe dinţi, încep să lucrez, mănânc, lucrez, mă culc.

  1. Pe lângă educația primită în școală și facultate, ai fost un tânăr autodidact. Platformele de e-learning au fost unele din sursele tale de informare?

Până în 2006 citeam și învățam foarte mult singur din cărți tipărite. În acea perioadă era destul de dificil să găsești cărțile de care aveai nevoie, iar majoritatea trebuiau plătite. Începând cu anul 2007, internetul mi-a oferit acces la miliarde de cărți și articole științifice pe care le găseam la doar 2 – 3 click-uri distanță. În online ai posibilitea să găsești cărți sau articole din orice domeniu, mai multe decât poate citi o persoană nu într-o viață, ci în 1000 de vieți. Nu trebuie neapărat să ai acces la o platformă de e-learning sau să plătești pentru a obține informația, poți învăța foarte bine de pe orice site, fie că e forum, channel pe YouTube, Vimeo etc.

  1. Conform revistei americane Time ești considerat unul dintre cei mai influenți adolescenți ai lumii. Cum ți-a schimbat această nominalizare perioada din facultate?

Sper că nu m-a schimbat cu nimic această nominalizare sau alte nominalizări. După aceste apariții, am realizat că se pot face lucruri impresionante și în țară. Îmi doresc să rămân același tânăr plin de motivație si pasiune pentru a dezvolta dispozitive electronice și aplicații software.

  1. Evoluția ta este spectaculoasă, cu multe competiții si premii. Ai un CV? Crezi ca potențialii angajatori sau colaboratori simt nevoia să vadă un CV pentru a avea o confirmare a performanțelor tale?

Da, am un CV și chiar am fost nevoit să îl încarc de foarte multe ori pe internet. Am refuzat multe propuneri de la diverse firme internaționale și naționale precum Intel, Google, Tesla etc. Interesant este faptul că niciunul dintre acești angajatori nu mi-a cerut CV-ul când m-a contactat. Însă, eu sunt pe ideea să fiu propriul meu angajator și cea mai mare provocare a mea este să creez locuri de muncă pentru alții.

  1. Ai reușit să inspiri oameni prin rezultatele tale. Care sunt persoanele care te inspiră pe tine?

Nu am un anumit model pe care încerc să il copiez în viaţă. Consider că fiecare persoană este unică, însă nu pot să nu apreciez oameni ca Tim Berners-Lee, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs sau Elon Musk. Îi apreciez pentru că sunt oameni care au avut o viziune atât de puternică şi au fost atât de perseverenţi încât au schimbat lumea.

  1. Ca tânăr angajator ce cauți la tinerii care vor să lucreze alături de tine? La ce proiecte lucrezi în prezent?

Mi-am deschis o firmă hardware la Râmnicu Vâlcea unde producem roboți industriali care asamblează plăci electronice pentru clienții noștrii. Ca tânăr angajator caut tineri pasionați de descoperirea noilor tehnologii, să fie interesați de lucruri inovatoare.

De trei luni de zile lucrez la o nouă platformă socială numită SkyHub. Ideea a pornit de la faptul că 99% din forum-urile de pe internet sunt vechi, iar tehnologia nu are nicio îmbunătățire majoră din anii 2004. Plecând de la această idee, am vrut să introduc concepte sociale și noi tehnologii care să îmbunătățească formatul vechilor forum-uri. Platforma SkyHub este un mix dintre Reddit, Facebook, Linkedin și forum-uri. Pe SkyHub utilizatorii pot să își creeze forum-uri de discuții pe orice subiect, și chiar ne-am propus ca în următoarele două luni fiecare utilizator să fie răsplătit monetar pentru conținutul util pe care îl adaugă. Platforma nu este încă lansată oficial, dar poate fi accesată de pe link-ul www.skyhub.me

  1. Câte ore petreci pe zi muncind? Cum se desfășoară o zi în care îți oferi timp pentru tine?

Când am timp liber lucrez 24/24 la proiectele mele. Abstractizând lucrurile, o zi normală se desfășoară după cum urmează: mă trezesc, mă spăl pe dinţi, încep să lucrez, mănânc, lucrez, mă culc.

  1. Te identifici cu rolul de inventator, dar cel de antreprenor? Antreprenoriatul a intervenit ca o necesitate pentru ați susține proiectele?

Mă identific cu rolul de programator. După cum spuneţi şi voi, antreprenoriatul a devenit o necesitate în viaţa mea.

Share

Lasă un răspuns