E important să nu te abați de la țelul tău și să ai răbdare

Gilda Comârzan este zâmbetul care și-a urmat discret visul de a ajunge la radio. Este o fire activă și entuziastă, serioasă și pasionată, amănunte ce se pot observa în fiecare proiect în care este implicată. Pasiunea pentru jurnalism a venit natural, iar fotografia, muzica și plăcerea cuvintelor, a poveștilor spuse de oameni o definesc.

Pe Gilda o puteți auzi râzând în fiecare dimineață la Radio Guerrilla.

  1. Cum ai ajuns la Radio Guerrilla? Ce te-a învățat această experiență?

La Radio Guerrilla am ajuns cu mult curaj. Îl văzusem pe Liviu Mihaiu la un eveniment la care eram fotograf și mi-am luat inima în dinți și l-am întrebat dacă aș putea să fac practică la Radio Guerrilla. În acel moment eram studentă la jurnalism și, opțional, aprofundam noțiuni teoretice și practice despre televiziune și radio. Voiam să fac orice: să stau și să observ moderatorii, să învăț să dau telefoane, să duc hârtii dintr-o parte în cealaltă, iar echipa m-a lăsat să ”fur” meserie și cu această ocazie m-am lămurit că manualele nu pot cuprinde tot ce înseamnă radioul, ce este o secundă, un jingle de publicitate care nu a intrat la timp sau o bâlbă.

La scurt timp am ajuns producătorul emisiunii de week-end GuerrillOUT, și, după aceea, în formula acestei emisiuni, am făcut „Siesta Weekend”, iar apoi „Guerrillight”, de luni până vineri.

În septembrie 2014 Dobro și Matei m-au primit în echipa lor matinală. Este o onoare să fiu o treime din „Guerrilla de Dimineață” și parte din Guerrilla, post de radio cu care am crescut.

  1. Cât timp dedici pasiunilor tale și care sunt alea? Noi am identificat fotografia și, desigur, radioul

Sunt norocoasă că pasiunile mele sunt job-urile mele. Dedic tot timpul radioului, fotografiei și muzicii pe care le îmbin cu succes.

  1. Cum îți păstrezi entuziasmul zi de zi și ce faci pentru propria dezvoltare?

Sunt conștientă că ziua tot 24 de ore are chit că sunt veselă sau tristă. Sunt o tipă activă și optimistă. Pentru propria dezvoltare citesc, ascult muzică, urmez diferite cursuri atunci când simt că este nevoie, ascult poveștile oamenilor și învăț din tot ceea ce fac greșit sau corect.

  1. Știm că ești implicată în mai multe proiecte. Când îți faci timp pentru blogul tău Miss Gii?

Blogul este mai mult o galerie foto așa că de fiecare dată când realizez un proiect, îl urc. Uneori scriu despre diferite experiențe, însă focusul rămâne pe foto.

  1. Crezi ca platformele de e-learning ajută la dezvoltarea studenților din România? Tu ai parcurs vreo platformă de e-learning pînă acum?

Cred că fiecare are un ritm și un fel de a studia. Platformele e-learning îi ajută pe cei autodidacți.

  1. Crezi că hobby-ul se poate transforma într-o carieră?

Da, doar că e nevoie de sprijin din partea celor apropiați, de curaj, ambiție și răbdare. Până la urmă sunt și eu un exemplu ca cele trei pasiuni, radioul, muzica și fotografia sunt cele prin care mi-am făcut un nume. Știu că nu sunt multe astfel de cazuri fericite, însă este posibil.

  1. Cum ar arăta CV-ul tău? De ce ești cel mai mândră și cum a ajuns ca acea realizare să ajungă pe CV? Muncă sau întâmplare?

CV-ul meu întrunește toate proiectele la care am participat și cursurile pe care le-am urmat în ce privește dezvoltarea pasiunilor personale. Sunt mândră cu toate acestea și fiecare dintre realizări au fost dobândite prin muncă. Fiecare pas este important în ce privește evoluția mea și sunt sigură că tot acest conglomerat m-a condus către Radio Guerrilla.

  1. Ce sfat poți să le dai tinerilor pentru a-i ajuta în alegerea carierei lor?

E important, pe cât posibil, să încerce să nu se abată de la țelul lor, să creadă în ei întotdeauna și să aibă răbdare. Uneori, chit că au impresia că au urmat toți pașii și că ar fi trebuit să ajungă unde își închipuiau, niște pași mărunți mai sunt de urmat și poate lecții de învățat.

Share

Lasă un răspuns