Descoperă lumea banilor în modulul Inteligența financiară!

dollar-dreamBanii vorbesc. Hai să descoperim ce au de spus, în noul modul de pe Laboratoruldecariere.ro: Inteligența financiară pe înțelesul tuturor!

În mod obișnuit, banii sunt un subiect controversat, despre care ne ferim să discutăm deschis. Majoritatea românilor au restanță la capitolul Educație financiară, ceea ce duce la cheltuieli neinspirate, absența economiilor și inevitabilul “Iar nu am bani…”.

Contrar a ceea ce ai fi tentat să crezi, problemele financiare nu sunt cauzate de lipsa banilor, ci de lipsa educației financiare. Noi ne-am propus să schimbăm acest aspect!

Inteligența financiară înseamnă să cunoști lumea banilor pentru a-ți putea gestiona mai bine bugetul și a-ți atinge obiectivele personale și profesionale. Informațiile despre economisire, servicii bancare, investiții și bugete sunt foarte utile în viața de zi cu zi, indiferent de domeniul în care studiezi și/sau lucrezi, mai ales dacă nu îți dorești un portofel sau un cont gol.

În modulul 5 de pe Laboratoruldecariere.ro dărâmăm prejudecățile despre bani și “traducem” noțiunile financiare într-un limbaj pe înțelesul tău. Îți oferim instrumente practice pentru a-ți contura un buget personal, esențial pentru orice tânăr ambițios, și te încurajăm să dezvolți o relație deschisă cu banii.

Obiceiurile financiare sănătoase se construiesc în timp, cu pași mărunți. Fă primul pas și urmează modulul Inteligența financiară pe Laboratoruldecariere.ro!

Uite 10 motive pentru a parcurge în totalitate modulul Inteligența financiară:

  1. Descoperi de ce e importantă educația financiară și la ce probleme poate duce absența ei.
  2. Îți cunoști nivelul tău actual de inteligență financiară și lucrezi pentru a-l crește.
  3. Înveți să-ți faci un buget personal, analizând călătoria banilor tăi: de unde vin, unde se duc, unde ai vrea să se ducă și cum îi poți aduce “pe drumul cel bun”.
  4. Cu disciplină și planificare, îți dezvolți obiceiurile financiare pozitive, pornind de la un mindset potrivit și având obiective bine stabilite.
  5. Îți clarifici ce înseamnă crizele financiare și ce impact pot avea asupra unui tânăr.
  6. Îți extinzi cunoștințele despre investiții, cheltuieli și afli de ce a economisi nu înseamnă a fi zgârcit.
  7. Explorezi cele mai bine plătite abilități la ora actuală și îți crești valoarea pe piața muncii. De asemenea, îți spunem ce competențe vor fi căutate în viitor și cum le să le dobândești.
  8. Poți cumpăra fericirea? Descoperi cum să cheltuiești banii ca să fii mai fericit.
  9. Te familiarizezi cu produsele bancare existente pe piață și înveți cum să-l alegi pe cel potrivit ție.
  10. Vezi de ce aspecte trebuie să ții cont în dilema “proprietar sau chiriaș?” când vine vorba de spațiul de locuit.

Ce mai aștepți? Vino să afli care-i treaba cu banii, dincolo de stereotipuri!

Share

Lasă un răspuns