Inteligența financiară pe înțelesul tuturor

Inteligența financiară pe înțelesul tuturor

Progres curs

dc-inteli-fin

De ce să parcurgi modulul Inteligență financiară

Ca student ieșit pe piața muncii care încearcă să își dobândească independența financiară, acest curs poate veni ca o sursă foarte bună de inițiere. Află ce beneficii poți să ai dacă parcurgi sesiunile.

dollar-dream

De ce educația financiară este importantă?

Care sunt consecințele lipsei educației financiare? Care este situația actuală din România referitoare la lipsa unei discipline financiare? Cum crezi ca te va influența această situație?

student-test

Chestionar auto-evaluare inteligența financiară

Vrei să știi cum să-ți administrezi propriul buget? Știi care îți sunt cheltuielile fixe? Dar cele variabile? Aici vei afla cât poți economisi pe lună.

buget-team

Buget

Analizează și planifică bugetul personal. Odată ce vezi în mod clar care au fost veniturile tale și ce cheltuieli ai avut, vei putea să iei decizii mai bune, să-ți organizezi mai bine viața, să înțelegi care sunt prioritățile, să îți estimezi propriul buget și să realizezi ce poate fi schimbat.

buget

Calcul buget personal

Provocare de reflecție personală: Cât cheltui? Pe ce se duc banii și pe ce ți-ai dori de fapt să se ducă? Ce te oprește să îi redirecționezi?

budgeting-money

Cum să faci bani?

Cu toții tânjim după ceva și ne facem planuri pentru a ne îndeplini visurile. Dar pentru ca planurile să prindă contur sau visurile să devină realitate, avem nevoie de …. bani! Cum putem face rost de bani?

success

Importanța mindset-ului în managementul banilor

Obiceiurile financiare se dezvoltă cu disciplină. Dacă obiceiurile tale pentru a atinge procutivitatea maximă (din cursul Despre obiceiuri) au nevoie de educare, aici se întâmplă la fel. Acest articol îți va răspunde la următoarea întrebare: cum să îmi fac un plan financiar?

istock_000034049030medium

Setare și urmărire a obiectivelor financiare – Workbook

Chiar dacă ești încă la o vârstă la care obții suport financiar de la părinți, au apărut deja gândurile independenței financiare și cauți metode prin care să obții asta cât mai curând.

crize-economice

Crize financiare

Ce înseamnă și ce impact pot avea asupra unui student? Mapamondul încă se resimte după criza din 2008. Ce înseamnă asta pentru generațiile viitoare?

Businessman at work

De la student falit la profesionist înstărit

Drumul de la student falit la profesionist înstărit poate fi planificat pas cu pas și pus în aplicare indiferent de cât și ce știi în prezent. Află cum să îți crești valoarea pe piață, ce abilități sunt plătite bine acum și mai ales vor fi plătite în viitor și cum le poți dobândi.

mindset

Cum poți folosi banii ca să cumperi fericirea

Banii cumpără fericirea? Dacă da, cât costă fericirea la care visezi? Oare ce anume te face fericit(ă) din punct de vedere financiar? Dacă am bani sunt din start mai fericit sau contează și ce anume fac cu acei bani? Acestea sunt câteva din întrebările care ne trec zilnic prin cap. Și totuși, pot banii să aducă fericire? Citește și vei afla.

propria-casa

Visul românului, de la plan la propria casă

De ce visează românul la proprietate personală, și îndeosebi la a avea propria casă? Tot ce e nevoie să știi pentru a planifica propriul viitor financiar astfel încât să ajungi să îți cumperi o casă mai repede decât au reușit părinții tăi.

how-to-calculate-business-loan-fees-800x423

Creditare

Când te gândești la un credit simți că pe umerii tăi pică o responsabilitate foarte mare. Nu crezi că îi poți face față? Când zici împrumut din start te gândești că o pierzi. Dacă noi îți zicem 5 sfaturi și trucuri cât tu să ieși în câștig? Ți-am trezit interesul? Produsele de creditare sunt multe. De unde știi pe care-l să-l alegi? Află care sunt și apoi vei știi care ți se potrivește cel mai bine.

Seif-681x481

SEIF – Școala de Bani pentru Tineri

Explorezi consecințele deciziilor tale. Cunoști motivele pentru care atât de mulți oameni cu venituri mari sunt prinși într-un cerc vicios al datoriilor. Indrăznești să-ți faci planuri pentru a putea să-ți trăiești visele. Înveți să privești în ansamblu procesul de a lua decizii financiare. Înțelegi de ce bogăția nu depinde de cat de mult câștigi, ci mai degrabă de cât de bine ai grijă de banii tăi și cum alegi să îi investești.