Cum să dai un feedback eficient? – Metoda Sandwich

Te regăseşti în sitfeedbackuațiile următoare?

 

Ţi se întâmplă uneori să fii la facultate sau într-o şedinţă, iar ceilalți așteaptă să îţi spui părerea despre un anumit proiect?

Îţi doreşti să ajuţi la rezolvarea unei probleme şi vrei să ajuţi oamenii să vadă şi o altă perspectivă, dar nu ştii cum s-o faci?

Ai prieteni care îţi cer sfaturi şi feedback cu privire la ţinuta lor, comportamentul lor şi cauţi cea mai justă exprimare?

 

Dacă da, atunci înseamnă că știi că ai nevoie să înveţi să formulezi un răspuns care să îmbrace într-un mod asertiv şi eficient mesajul.

 

Te invităm să pui în practică o metodă simplă și eficientă, folosită chiar și de oameni cu funcții la nivel înalt: Metoda Sandwich. Cu ajutorul ei, transmiţi orice critică sau feedback constructiv cu un pic de dulceață la pachet. Este o tehnică de comunicare cunoscută de cei mai mulţi dintre oamenii de business, care o folosesc atât în viaţa profesională, cât şi în viaţa personală.

 

Despre feedback

Conform definiţiilor pretenţioase, feedback-ul este acțiunea prin care receptorul unei anumite situații trimite o confirmare a înțelegerii către emițătorul inițial. Putem spune, astfel, că este vorba despre un “retur”.

 

Feedback-ul este un element vital în managementul unei echipe şi are influenţe puternice la nivel de organizație. Acesta permite menținerea unei comunicări reale cu ceilalţi membri și susţine randamentul. Bineînţeles că poţi aplica feedback-ul şi în viaţa personală. A şti să oferi un feedback clar şi asertiv te poate ajuta să aduci echilibru în relaţiile tale de orice natură.

 

Deobicei, în funcție de natura părerii pe care o oferi prin intermediul feedback-ului, el poate fi împărțit în două categorii: apreciativ (pozitiv) şi constructiv (negativ)

 

Feedback-ul pozitiv este cel care subliniază doar punctele forte ale unui proiect, atitudini, comportament şi promovează elementele care au condus la performanţă, nu neaparat rezultatele. Prin feedback pozitiv, oferi recunoaştere competenţelor şi atitudinii celeilalte persoane.

 

Tehnica Sandwich adresează provocările feedback-ul constructiv. Constă în a introduce între două “felii de pâine” pozitivă, o “garnitură” critică. Cu ajutorul acestei metode, critica devine constructivă şi este mai uşor primită de către interlocutor.

 

Critica de tip sandwich se situează între laudă şi încurajare, iar sub forma unui joc se pot stabili următoarele reguli și etape:

  1. Scoți în evidenţă ceea ce jucătorul face corect.
  2. Specifici jucătorului ce anume a fost incorect şi îi recomanzi modalităţi de a corecta.
  3. Încurajezi jucătorul.

 

1.Un comentariu pozitiv

Această parte a feedback-ului reprezintă partea în care poți capta atenția receptorului prin sublinierea unui aspect sau a unui punct pozitiv observat. Astfel, persoana care primește feedback-ul va avea un motiv în plus să te asculte în continuare și să depună efort pentru a-și duce task-ul la capat.

 

2.Critica

Acum este timpul să inserați părerea critică…în 2 paşi.

 

Primul pas: formulezi un punct de vedere precis şi constructiv. Mare atenție la critici precum “nu este bine”, deoarece derutează înțelegerea și pot demoraliza pe cel din faţa ta.

 

Al doilea pas: propui o soluție, o ameliorare a problemei. Transmite această soluție ca pe o simplă propunere, o pistă posibilă și nu un ordin. Oamenii au nevoie să se simtă liberi să aleagă. Dacă vei transmite feedback-ul constructiv ca pe un dar, conştient că acesta poate fi acceptat sau refuzat, interlocutorul tău se va poziţiona, în consecinţă, cu aceeaşi relaxare şi va intra în relaţia adult-adult.

 

3.Un comentariu pozitiv global sau concluzia

Pentru ca feedback-ul să-şi atingă scopul, trebuie să închei într-o notă pozitivă, încurajându-l pe interlocutor să continue să acţioneze. Pentru a face acest lucru, adu-i aminte că îi recunoşti calitățile. Astfel, el va procesa informația si va avea motivaţia să progreseze.

 

Este indicat să rămâi sincer și coerent în ceea ce privește transmiterea feedback-ului. Continuă să foloseşti tehnica Sandwich până îţi devine naturală! Părerea ta va fi primită cu mai multă deschidere şi vei vedea cum viziunea ta asupra lucrurilor va ajuta ca ele să devină mai bune.

 

Surse:

http://www.myjob.ro/sfaturi-cariera/cum-oferi-un-feedback-negativ.html

http://paulardeleanu.ro/cum-sa-oferi-feedback/

http://www.bulletin-excell-pro.com/095-Methode_Sandwich.html

Share

Lasă un răspuns