Ce fel de joburi vom avea în anul 2022?

La începutul secolului, Ray Kurzweil, inginer-şef la Google, estima că în următorii 100 de ani vor fi comprimaţi 20.000 de ani de progres. Aglomeraţie mare, nu-i aşa? Lumea se dezvoltă deja cu rapiditate, însă până în 2022 se pare că acest ritm va accelera, iar noile tehnologii, globalizarea şi demografia îşi vor spune cuvântul în culturile şi structurile organizaţionale.

În acest context, cum vor arăta joburile viitorului şi care va fi strategia de afaceri urmată de companii?

Foto: careermash.ca

Foto: careermash.ca

Conform unui studiu realizat de compania PwC, piaţa muncii va fi marcată de concurenţa dintre 4 tendinţe: individualism vs. colectivism şi integrare vs. fragmentare, care vor influenţa relaţiile dintre companii şi angajaţi. Rivalitatea între aceste forţe va da naştere la trei scenarii (lumi), care vor coexista în proporţii variate:

  • Lumea portocalie – Specializarea domină economia mondială şi determină dezvoltarea reţelelor de colaborare. Reputaţia unei companii în online este crucială pentru atragerea de talente. Joburile full time vor fi depăşite, iar colaborarea pe bază de proiecte şi accentul pus pe rezultate le vor lua locul. Brandul personal şi calităţile de negociator sunt esenţiale, deoarece oamenii îşi vor vinde abilităţile în mod individual celor care au nevoie de acestea. Astfel, capitalul social şi networkingul devin un adevărat motor al succesului în afaceri, în timp ce rolul fundamental al tehnologiei va fi acela de a facilita colaborarea virtuală.
  • Lumea verde – Agenda socială şi de mediu impune schimbări fundamentale în strategia de afaceri a companiilor. Astfel, responsabilitatea socială are un cuvânt greu de spus pe agenda companiilor, acestea preocupându-se de schimbările climatice, demografice şi de sustenabilitate. Talentele sunt atrase de valorile şi cultura brandurlor, iar dezvoltarea personală şi profesională se amestecă în domenii cum ar fi voluntariatul. Tehnologia ajută oamenii să-şi integreze munca în viaţa de zi cu zi şi minimizează impactul asupra mediului.
  • Lumea albastră – Corporaţiile se transformă în mini-state şi îşi asumă un rol proeminent în societate. Companiile mari concurează la vânătoarea de talente, pe care le atrag cu siguranţa locului de muncă, status şi salarii ridicate. Angajaţii îşi dezvoltă aptitudinile şi experienţa pentru a răspunde noilor standarde solicitate de companii. Procesul de învăţare şi dezvoltare este aliniat la obiective măsurabile, iar rolul tehnologiei este acela de a evalua şi a optimiza performanţa.

meseriile viitorului 2022 pwc

În lumea viitorului, în oricare dintre scenariile de mai sus, adaptarea este cuvântul cheie. Te provocăm să răspunzi la următoarea întrebare: Dacă piaţa muncii va deveni o “colecţie” de reţele colaborative, tu ce vei avea de oferit din punct de vedere profesional?

Mai multe detalii despre studiul PwC, aici.

Share

Lasă un răspuns