Angajatori

Fii partenerul nostru!

Dezvoltă-ţi organizaţia oferind

experienţe de practică pentru studenţi!

Laboratorul de cariere este spaţiul unde tinerii experimentează trecerea de la statutul de student la cel de angajat, dobândind un set de abilităţi practice şi cunoştinţe ce completează cursurile teoretice din facultate. Experienţa şi knowledge-ul companiei tale îi pot ajuta să se antreneze pentru a intra mai uşor pe piaţa muncii.

Promovează oportunităţile din compania ta pe Laboratorul de cariere şi vei atrage tineri cu iniţiativă şi dorinţă de implicare, deschişi să înveţe şi să se perfecţioneze!

Prin programele de internship pentru studenţi, compania ta are ocazia să recruteze şi să formeze viitori angajaţi performanţi, care vor fi mai bine pregătiţi să lucreze în mediul competitiv actual.

Pe scurt, beneficiile pentru organizaţie sunt:

 • Atragerea unor candidaţi tineri, ce vin cu entuziasm, creativitate şi o perspectivă nouă
 • Posibilitatea de a forma angajaţi conform cerinţelor interne ale organizaţiei
 • Existenţa unei perioade de probă în care compania poate evalua aptitudinile şi cunoştinţele internilor
 • Viitori angajaţi cu experienţă şi abilităţi potrivite
 • Crearea unui brand de angajator puternic
 • Formarea unei imagini pozitive în comunitate
ldc-icons-public

Public

ldc-icons-privat

Privat

ldc-icons-ong

ONG

TIPURI DE PROGRAME

În cadrul companiei tale poţi oferi mai multe tipuri de oportunităţi pentru tineri:

Stagii de practică

Nu solicită experienţă, se adresează studenţilor, de obicei sunt part-time şi pot dura până la 30 de zile lucrătoare.

Internshipuri

Pot fi de tip part time sau full-time, se întind pe o durată de 2-6 luni, iar cei vizaţi sunt studenţii, masteranzii sau proaspăt absolvenţii.

Trainee

Sunt de obicei full-time şi presupun beneficii salariale corespunzătoare. Se poate cere experienţă în domeniu, iar perioada de timp ajunge la un an.

Desigur, fiecare companie are propriul model de implementare a acestor programe, însă există câteva puncte comune care fac dintr-o astfel de oportunitate una cu adevărat valoroasă atât pentru organizaţie, cât şi pentru tineri:

 • Transparenţa şi accesibilitatea
 • Flexibilitatea
 • Existenţa unor mentori dedicaţi
 • Programe de training adecvate
 • Un statut clar al internului
 • Implicarea concretă a tinerilor în activitatea companiei

Internship-uri de succes

Iată câteva modele de programe şi companii care reuşesc cu succes
să atragă tineri talentaţi, oferind experienţe utile de dezvoltare profesională:

Oportunități de internship

În urma proiectului Laboratorul de cariere de la Iaşi, o parte din studenţii participanţi au fost recrutaţi de diferite companii, care au avut ocazia să identifice angajaţi potriviţi pentru a completa echipa:

Laboratorul de cariere este un proiect ingenios la care am participat și care mi-a depășit așteptările incredibil de mult. A fost puntea de legătura între studenți și o parte din angajatorii importanți ai zonei Moldovei, unde ni s-a dat șansa să îi cunoaștem personal, să punem multe întrebări, să aflăm concret despre piața locurilor de muncă și posibilitățile de dezvoltare în carieră. Laboratorul a fost șansa de a ieși din zona de confort și de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, de a afla ce anume ne dorim și cum am putea să facem lucrurile să se întâmple.

Trainerii au menținut o atmosferă dinamică foarte faină și mi-a plăcut cadrul non-formal în care s-au derulat activitățile. În cazul meu, scopul Laboratorului de cariere s-a și concretizat, fiind selectată de unul dintre angajatori, de brandul Upside Down al asociației Reversibil, pentru un post de intern în Resurse Umane. Sunt mai mult decat fericită și recunoscătoare că am făcut primul pas în învățarea meseriei pe care mi-o doresc!”

Rusu Petrina-Sonia, 20 de ani, Studentă
Universitatea Al. I. Cuza Iași, specializarea Resurse Umane

Reprezentanți de companii

Faci parte dintr-o companie care urcă rapid către o poziție de top dar care are anumite dificultăți în a găsi angajații potriviți? Poate aveți un nou program de internship însă nu știți cum să-i îmbunătățiți reach-ul. Poate vreți să popularizați cultura companiei voastre și să vă creați o imagine solidă pe piață. Indiferent de situație, poți crea un curs în Laboratorul de Cariere pentru a ajuta persoanele interesate să deprindă repede și ușor abilitățile și competențele de care are nevoie compania ta și să se familiarizeze puțin cu mediul de lucru de acolo.

De ce să implicăm angajatorii?

Fiindcă ei știu exact ce caracteristici și abilități se găsesc cu greu pe piață atunci când doresc să identifice potențialii angajați din rândul tinerilor. Dacă există în România anumite companii care știu cum pot fi acoperite aceste lipsuri, care au creat deja conținut pentru employee induction sau onboarding intern și doresc să facă publice aceste informații pentru a contribui la dezvoltarea unui număr cât mai mare de tineri, laboratoruldecariere.ro este locul ideal pentru a face acest lucru.

Silvia-Dana Bogdan

Head of Corporate Engagement
E-mail: silvia.bogdan@scoaladevalori.ro
Phone: 0744 502 434

Creează un cont pentru compania ta

Contribuie la cariere de succes! Poţi posta oportunităţi de internship, materiale educative pentru tineri, precum şi o prezentare a companiei tale.