7 idei pentru a începe anul în mod optimist

După perioada sărbătorilor de iarnă, la început de ianuarie, ne punem în mişcare cu entuziasm. Îţi propunem 7 idei care să-ţi aducă zâmbetul pe buze şi să te impulsioneze să profiţi de fiecare zi din anul care tocmai a luat startul, pentru a-l transforma în cel mai bun de până acum.

1. Ieşi din zona de confort şi încearcă ceva nou. Indiferent că este vorba de un fel de mâncare mai special, un drum diferit, un loc în care n-ai mai fost sau o activitate neobişnuită pentru tine, lasă reticenţa deoparte, uită de teamă şi implică-te pur şi simplu. Chiar dacă există tentaţia de a găsi cele mai „creative” scuze şi îţi e mai greu să te mobilizezi, ia-o ca pe o provocare şi intră-n joc cu mintea deschisă. Cine ştie, poate chiar descoperi o nouă pasiune.

Foto: stickr.com

Foto: stickr.com

2. Pune-ţi playlist-ul preferat şi scrie o listă cu lucrurile care îţi plac şi pentru care eşti recunoscător. Lasă-ţi mâna liberă şi notează pasiuni, senzaţii sau activităţi aparent neînsemnate, dar care te bucură şi te fac să te simţi în al nouălea cer. Te vei binedispune imediat şi vei avea parte de o infuzie de energie pozitivă şi chef de viaţă.

3. Înfiinţează-ţi o puşculiţă. “Alimenteaz-o” periodic, chiar dacă e vorba de sume mici, iar la finalul anului vei obţine o rezervă consistentă din care să-ţi cumperi telefonul mult-visat, să participi la un concert sau chiar să pleci într-o excursie. Citeşte aici câteva idei uşor de aplicat pentru a avea mai mulţi bani de buzunar.

4. Fă curăţenie printre lucrurile tale, în dulapul cu haine, cărţi, prin sertare, sub pat sau pe birou. S-ar putea să ai supriza să dai peste obiecte rătăcite, căutate la un moment dat cu insistenţă sau chestii pe care uitasei că le ai. Stabileşte un loc pentru fiecare şi încearcă să păstrezi ordinea. Astfel vei câştiga timp, căci îţi va fi mai uşor să găseşti obiectele de care ai nevoie.

Foto: inmyownstyle.com

Foto: inmyownstyle.com

5. Organizează alături de prietenii tăi o seară de film, de boardgames sau de gătit, în funcţie de pasiunile voastre. Este o modalitate plăcută de a vă petrece timpul împreună şi de a vă simţi bine, fără a cheltui prea mulţi bani.

6. Pune-ţi imaginaţia la lucru şi creează ceva cu mâinile tale. O felicitare desenată de tine, un tablou, un colaj simpatic sau chiar o bijuterie handmade. Fiecare dintre acestea se poate transforma într-un cadou inedit pentru cineva drag.

Foto: craftingagreenworld.com

Foto: craftingagreenworld.com

7. Participă la ateliere de dezvoltare personală, descoperă-ţi potenţialul şi explorează-ţi personalitatea. Te poţi înscrie la programe special create pentru tine(ri), ca de exemplu Excepţionalii sau GROW, unde ai şansa să înveţi distrându-te, să-ţi faci prieteni noi şi să-ţi construieşti viitorul ţinând cont de pasiunile tale.

Share

Lasă un răspuns